- Пн — Пт10:00 - 17:00
- +38 (095) 894-72-51
- +38 (093) 040-25-65
- Сб-Нд - вихідний
- +38 (093) 040-25-65
- info@sushipovar.ua
- Наша адреса -
- Україна, Київ
вул. О. Довженка 10 - - Мапа проїзду
- Пн — Пт10:00 - 17:00
Якщо говорити про морські водорості в кулінарії, перше, що спадає на думку - це, звичайно ж, японська кухня. Саме завдяки їй ми дізналися про існування водоростей норі, вакаме, комбу, інших. Одними з найпоширеніших водоростей є водорості вакаме, а найпопулярнішим блюдом, де вони використовуються - салат Чука.
Крім чудового смаку, салат Чука ще й корисний для здоров'я, тому що містить велику кількість калію і йоду. Крім цього, вчені виявили у водоростях вакаме речовини, що сприяють спалюванню жиру. В японській медицині вакаме використовують для зміцнення волосся і поліпшення стану шкіри.
Морські водорості завжди були відомі своїми корисними властивостями, тому широко використовуються в медицині, косметології та, звичайно ж, кулінарії. Завдяки багатому набору вітамінів, а також мінералів таких, як фосфор, йод, магній, залізо, калій, водорості зайняли гідне місце в раціоні більшості українців.
Салат Чука (або Хіяші Вакаме) - це традиційна японська страва на основі бурих водоростей вакаме, з додаванням кунжутної олії, деревних грибів, цукру, оцту, соєвого соусу, інших компонентів. Пікантності салату надають обсмажені насіння кунжуту і перець чилі. Як правило, в магазинах продають вже готовий салат, заправлений усіма необхідними спеціями і приправами. Його можна використовувати як готову страву, а також додавати в роли, готувати гункан макі.
Подавати салат Хіяші Вакаме прийнято з горіховим соусом. Ніжний, оригінальний горіховий соус прекрасно відтіняє смак водоростей. З ним салат ставати ще більш насиченим і ароматним. В якості основи для приготування горіхового соусу можуть служити різні горіхи, або кунжут, також додають оцет, рослинне масло, цукор, сіль, спеції. Приготувати вдома горіховий соус досить клопітно, набагато простіше купити готовий в спеціалізованих магазинах японської кухні, або суші барі.
Зберігати салат слід в морозильній камері при температурі -18°C, не більше 24 місяців від дати виробництва. Також його можна зберігати при плюсовій температурі в холодильнику, але за умови, що ви його використовуєте протягом 14 днів після розморожування. Салат чука буде не швидкопсувний продукт, насолоджуватися його смаком після відкриття упаковки ви зможете мінімум сім днів. Якщо раптом вам потрібно кудись терміново і на довго виїхати, наприклад, на відпочинок на Балі, ви можете салат знову заморозити, і не переживати, що він у зіпсується.
- | |
---|---|
Основні | |
Бренд | Hoshi |
Країна виробника | Китай |
Упаковка | Вакуум |
Вага нетто | 1 кг |
Склад продукту | Морські водорості, кунжутна олія, кунжут, перець, сіль, оцет |
Умови зберігання | при температурі -18°C |
- | |
Харчова та енергетична цінність на 100г | |
Калорійність (ккал) | 89 |
Білки | 0 г |
Жири | 0 г |
Вуглеводи | 18 г |